Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Euclidische deling

bepaal m opdat bij de volgende euclidische delingen de resten gelijk zouden zijn.
A1(x)=x2-mx+5 D1(x)=x+2
a2(x)=mx2+3x+4 D2(x)= x-2

bellek
2de graad ASO - zondag 24 april 2005

Antwoord

In je theorie staat de stelling dat de rest van de deling van een veelterm A(x) door een deler van de vorm (x-a) gegeven wordt door A(a). Bepaal dus beide resten uit de opgave en stel ze aan elkaar gelijk. Los op naar m. Lukt het zo?

cl
zondag 24 april 2005

©2001-2024 WisFaq