\require{AMSmath} Goniometrie HalloIk moet dus "bewijzen" dat1-2sin2a=1-tan2a-------- cos2 Ook moet ik "bewijzen" datcos2a = 1--------- -----1-cos2a tan2aMaar eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik daar aan moet beginnen.Alvast bedankt!!!! sofie 2de graad ASO - dinsdag 19 april 2005 Antwoord Je weet waarschijnlijk dat cos2x+sin2x=1dus kan je in de eerste identiteit 1-2sin2x schrijven als 1-sin2x-sin2x=cos2x-sin2xAls je dat dan deelt door cos2x krijgt je 1-sin2x/cos2x en dat is 1-tan2x.De tweede kan je net op dezelfde manier doen.Koen km dinsdag 19 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIk moet dus "bewijzen" dat1-2sin2a=1-tan2a-------- cos2 Ook moet ik "bewijzen" datcos2a = 1--------- -----1-cos2a tan2aMaar eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik daar aan moet beginnen.Alvast bedankt!!!! sofie 2de graad ASO - dinsdag 19 april 2005
sofie 2de graad ASO - dinsdag 19 april 2005
Je weet waarschijnlijk dat cos2x+sin2x=1dus kan je in de eerste identiteit 1-2sin2x schrijven als 1-sin2x-sin2x=cos2x-sin2xAls je dat dan deelt door cos2x krijgt je 1-sin2x/cos2x en dat is 1-tan2x.De tweede kan je net op dezelfde manier doen.Koen km dinsdag 19 april 2005
km dinsdag 19 april 2005
©2001-2024 WisFaq