\require{AMSmath} Dobbelstenen Wat is de kans, als je gooit met 6 dobelstenen, dat je met iedere dobbelsteen 5 of 6 gooit?Is dit in een formule te zetten?n = aantal dobbelstenenx = aantal zijden aan de dobbelsteeny = aantal ogen dat minstens gegooid moet wordenGroeten Mark V Student Hoger Onderwijs België - woensdag 13 april 2005 Antwoord Beste Mark, De kans om met een dobbelsteen 6 te gooien is 1/6. De kans om met 6 dobbelstenen telkens 6 te gooien is dan (1/6)6. Als je 5 óf 6 mag gooien, is de individuele kans 2/6 dus 1/3 en de kans met 6 dobbelstenen (1/3)6. In het algemeen dus: (aantal gunstige uitslagen/aantal mogelijke uitslagen)aantal dobbelstenen Met jouw n, x en y: (7-y/x)n mvg, Tom td woensdag 13 april 2005 Re: Dobbelstenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de kans, als je gooit met 6 dobelstenen, dat je met iedere dobbelsteen 5 of 6 gooit?Is dit in een formule te zetten?n = aantal dobbelstenenx = aantal zijden aan de dobbelsteeny = aantal ogen dat minstens gegooid moet wordenGroeten Mark V Student Hoger Onderwijs België - woensdag 13 april 2005
Mark V Student Hoger Onderwijs België - woensdag 13 april 2005
Beste Mark, De kans om met een dobbelsteen 6 te gooien is 1/6. De kans om met 6 dobbelstenen telkens 6 te gooien is dan (1/6)6. Als je 5 óf 6 mag gooien, is de individuele kans 2/6 dus 1/3 en de kans met 6 dobbelstenen (1/3)6. In het algemeen dus: (aantal gunstige uitslagen/aantal mogelijke uitslagen)aantal dobbelstenen Met jouw n, x en y: (7-y/x)n mvg, Tom td woensdag 13 april 2005
td woensdag 13 april 2005
©2001-2024 WisFaq