Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursieformules

Hallo,
Ik ben nu met wiskunde bezig met de recursieformule maar ik snap er niet echt veel van.
Ik werk met de casio CFX-9850GB PLUS. Als ik hierbij in het recursie menu kom krijg je verschillende type die je kan kiezen:
F1=an= An + B
F2= an+1= Aan+Bn+C
F3= An+2= Aan+1+Ban+...

Wanneer weet ik welke formule ik moet gebruiken?
Ik hoop dat jullie kunnen helpen.

Groetjes, C

C
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 april 2005

Antwoord

Het hangt af van waar je mee bezig bent... als ik het goed zie kan je 3 soorten recursieformules gebruiken:

1. Liniair met 1 term
2. Liniair met 2 termen
3. Liniarr met 3 termen

Dus je 'probleem' of 'model' bepaalt dan welke je moet gebruiken. In de handleiding staat uitleg en een aantal voorbeelden.

Zie Recursion Tabel & Graph (PDF)

WvR
donderdag 14 april 2005

©2001-2024 WisFaq