Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Webgrafiek

Wanneer ik een webgrafiek maak geldt:
U(n+1)= f(Un) Ik wil deze webgrafieken graag op mijn rekenmachine tekenen. Maar wat moet ik dan invullen bij
U(n) ?

ik heb bijvoorbeeld de functie: f(x) = Ö(3x+10)
U(n+1) = f (Un)wat moet ik dan invullen?

alvast bedankt!
Rolien

Rolien
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 april 2005

Antwoord

u(n) = Ö(3u(n-1)+10)

Je moet dus de formule un+1 = f(un) eerst omzetten naar un = f(un-1).
Op de plaats van de 'x' in de functie komt dus te staan: un-1.

dk
dinsdag 5 april 2005

©2001-2024 WisFaq