Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nomogrammen

Ik moet voor school een opdracht maken over nomogrammen, en daarbij moet ik er ook zelf een paar maken, maar ik heb geen idee hoe ik een nomogram moet maken van bijvoorbeeld deze formule

A/B=C

Kunnen jullie mij daarbij helpen??

rob
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 april 2005

Antwoord

Het hangt er maar een beetje van af. Als ik er van uitga dat je mogelijk waarden van A en B wilt kunnen aflezen bij bepaalde waarden van C is zo'n nomogram niet veel anders dan een kaart met hoogtelijnen.

Verschillende waarden voor C:

A/B=10
A/B=20
A/B=30
A/B=40

Je krijgt dan zoiets als:

q36362img1.gif

Niet bijster interessant, maar wel een nomogram!

Interessanter is verschillende waarden voor A.

10/B=C
20/B=C
30/B=C
40/B=C

Je krijgt dan:

q36362img2.gif

Nou ja... kijk maar 's of je er iets aan hebt.

WvR
woensdag 6 april 2005

©2001-2024 WisFaq