Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebra

In een boek staat dat je sqrt 2 ook kan schrijven als:
(1/2)^-1/2
Ik dacht dat je sqrt 2 kon schrijven als 2^1/2
(1/2)^-1/2 is volgens mij 1 : 1/2 = 2
Dit is toch geen sqrt 2 of zie ik iets over het hoofd.

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 april 2005

Antwoord

Beste Yara,

(1/2)-1/2 = [(1/2)-1]1/2 = 21/2 = sqrt(2).

De regel die jij probeert toe te passen is a-b = 1/ab en dan krijg je 1/(1/2)1/2 = 1/1/sqrt(2) = (1/1)/(1/sqrt(2)) en dan kun je de volgende regel (a/b)/(c/d) = ad/bc (b en d niet 0 uiteraard) toepassen.
En dan krijg je ook sqrt(2).

Davy
maandag 4 april 2005

©2001-2024 WisFaq