Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35905 

Re: De inhoud van een kegel

als ik de inhoud van de kegel op de snelle manier bereken krijg ik (pi*5^2*12)/3 = 314,29 cm^3

Op de door u voorgestelde, zoals door mij begrepen, manier krijg ik dit antwoord (nog)niet.
Zoals door u voorgesteld heb ik de formule gezocht waarmee ik de straal van de kegelplakjes per hoogte vind.
Deze heb ik r genoemd r = (x-12)/-2,4
Het oppervlak van deze plakjes is pi*((x-12)/-2,4)^2
Deze functie integreer ik lopende van 0 tot 12
pi*((x-12)/-2,4)^2 dx= 1/16*pi(1/3x^3 - 12x^2 + 144x)+ c
c = 0
Inhoud zou zijn = 113 cm^3
Heb ik wel goed geïntegreerd?

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 maart 2005

Antwoord

dag Yara,

De oppervlakte van de plakjes heb je goed berekend.
Je hebt niet goed geïntegreerd.
Ik zie niet hoe je aan die 1/16 komt.
groet,

Anneke
zondag 27 maart 2005

©2001-2024 WisFaq