Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Correlatiecoëfficiënt

Ik zou willen aantonen dat de correlatiecoëfficiënt tussen x en y gelijk is aan de correlatiecoëfficiënt tussen, 3x+2 en 2y maar ik blijf steeds weer steken.

Alvast bedankt

D.
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 16 maart 2005

Antwoord

stel v=3x+2 en w=2y.Dan is v-E(v)=3x+2-3E(x)-2=
=3(x-E(x)).Evenzo is w-E(w)=2(y-Ey)),zodat
cov(v,w)=6cov(x,y).Verder is var(v)=9var(x) en
var(w)=4var(y).Zo moet het wel lukken!

kn
woensdag 16 maart 2005

©2001-2024 WisFaq