Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenkundige rijen

van een rekenkundige rij is het aantal termen gelijk aan viermaal het verschil van de rij,de zevende term is gelijk aan viermaal de tweede term en de laatste is 35
bereken de som van de termen van deze rij

bieke
2de graad ASO - zaterdag 12 maart 2005

Antwoord

Bieke,
Uit de gegevens volgt:
n=4v, a+6v=4(a+v) en a+(n-1)v=35.
hieruit kun je alles oplossen.
Groetend,

kn
zaterdag 12 maart 2005

©2001-2024 WisFaq