Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35154 

Re: Algebraisch oplossen van 2sinx=sin2x

hallo martijn,
ik heb het geprobeerd maar kom dr maar niet uit, zou je hem voor mij helemaal willen uitrekenen dus vanaf 2sinx=sin 2x??

mb
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 maart 2005

Antwoord

sinx.1=sinx.cosx Þ
sinx=0 Ú cosx=1

uit sinx=0 volgt: x=k.p
en omdat het domein [0,2p] is, zijn de oplossingen
x=0 Ú x=p Ú x=2.p

uit cosx=1 volgt: x=k.2p
en omdat het domein [0,2p] is, zijn de oplossingen hier
x=0 Ú x=2.p

Deze twee soorten oplossingen gecombineerd, levert uiteindelijk:

x=0 Ú x=p Ú x=2.p

groeten,
martijn

mg
zaterdag 12 maart 2005

©2001-2024 WisFaq