Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt bepalen

Ik zit met het volgende ik heb de formules y=C/Bx en y= -B/Cx, dan moet ik het snijpunt daarvan bepalen, maar hoe doe je dat. Je moet ze dan aan elkaar gelijk stellen maar het lukt mew niet om er een x en y coordinaat uit te krijgen.

jolien
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 maart 2005

Antwoord

Dag Jolien,

Neem voor die letters B en C eens 'echte' getallen, misschien wordt het dan iets duidelijker...
B = 1, C = 2?
En, teken beide lijnen eens, misschien kom je dan wel op een idee omtrent het snijpunt van die lijnen.

En rekenend?
Je hebt nu y = 2x en y = -1/2x
Voor het snijpunt geldt dat de y van het punt op de ene lijn gelijk is aan de y van het punt op de andere lijn.
Dus,
2 x = -1/2x
Welke x voldoet hieraan?
En dan vind je de y van het punt ook wel, toch?

dk
donderdag 10 maart 2005

©2001-2024 WisFaq