Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35048 

Re: Deelpunten op een lijnstuk

Kan het wellicht ook zonder vectoren? Daar werken we namelijk (nog) niet mee.

Bedankt voor uw moeite,

Louis

louis
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 maart 2005

Antwoord

Je kan het krijgen zoals je het hebben wilt...
Ik kijk alleen maar naar de x-coördinaten van de punten:
q35049img1.gif
Nu is
AE = 1/3AD
c - a = 1/3(b - a)
c = a + 1/3b - 1/3a
c = 2/3a + 1/3b

En nu jij weer voor de y- en z-coördinaten van die punten!

In 2D en 3D gaat het dus op dezelfde manier!

dk
dinsdag 8 maart 2005

©2001-2024 WisFaq