Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is een argument?

Ik ben nu een werkstuk aan het maken over complexe getallen. Alles lukt wel, maar een ding lukt mij nieten het schijnt dat dat voor iedereen logisch is: Wat is een argument? telkens zie ik voorbijkomen arg(z1/z2)= arg (z1)- arg(z2)
maar ik heb geen idee wat dat allemaal inhoud

Gegroet en alvast bedankt,

Mauric
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 maart 2005

Antwoord

Hallo,

Een complex getal kan je op verschillende manieren noteren:
z = x + iy = |z|*(cosq+isinq) = |z|*e^(iq)

We definiëren dan:
De modulus van het complex getal: |z|
Het argument van het complex getal: q Om van een complex getal in standaardvorm (z = x + iy) de modulus of het argument te weten zonder expliciet over te gaan op de goniometrische of exponentiële notatie heb je de volgende formules:

Mod(z) = |z| = |x + iy| = Ö(x2+y2)
Arg(z) = Arg(x + iy) = ATAN(y/x)

mvg,
Tom

td
dinsdag 8 maart 2005

©2001-2024 WisFaq