Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34123 

Re: Vastgelopen differentiaalvergelijking

Ik heb het antwoord gelezen, maar daar zit, als ik mij niet vergis, ook een fout in. Er staat dat je 1/(10y-y2) kunt splitsen tot 1/10(1/y-1/(10-y) maar dat klopt volgens mij niet, want toen ik het ging na rekenen kreeg ik bij het uitwerken, het volgende:
1/10(1/y-1/(10-y)=1/(10y)-1/(100-10y)=
(100-10y-10y)/(1000y-100y2)=
(100-20y)/(1000y-100y2)=
(1-0,2y)/(10y-y2)¹1/(10y-y2)

Dus heb ik nu al weer een fout gemaakt of klopt het antwoord inderdaad niet helemaal..? Alvast bedankt.

Patric
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 18 februari 2005

Antwoord

Klopt, de min moest een plus zijn: 1/(10y-y2)=1/y*1/(10-y)=1/10(1/y+1/(10-y)); je uitwerking van de splitsing was goed.

kphart
maandag 21 februari 2005

©2001-2024 WisFaq