Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33868 

Re: Re: Spoel

Hallo, nog een vraagje over de formule,

Moet -1/b niet gewoon -b zijn?

Greets E

E
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 februari 2005

Antwoord

nog een keer: we hebben dI/dt=a-bI(t).Nu moet je kunnen differentiëren!Als f(t)=a-bI(t), a en b constanten,dan is
df/dt=-bdI/dt,dus als ik links en rechts door -b deel krijg ik f'(t)/(-b)=dI/dt.Dus hiermee heb ik aangetoond dat (-1/b)d(a-bI)/dt= dI/dt en ik weet dat
dI/dt=a-bI.(zie eerste regel)
Deze twee combineren geeft:
(-1/b)d(a-bI)/dt=a-bI.
En nu verder zoals aangegeven.Dus -1/b moet NIET gewoon b zijn.
Succes.

kn
donderdag 10 februari 2005

©2001-2024 WisFaq