Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33776 

Re: Re: Tweedegraadsbenadering van een functie

ik snap het nu bijna helemaal , maar er is me een ding nog niet duidelijk namelijk: Als een functie f differentieerbaar is in x=a dan is
P(a+h)=f(a)+f'(a)h een lineaire functie in h die een benadering is voor f voor punten in de buurt van a. hoe komt me nou aan die P(a+h)=f(a)+f'(a)h? dit snap ik echt niet, ik kan me er niks bij voorstellen ik snap niet wat u hier mee bedoelt

Groetjes Klaas

Klaas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 februari 2005

Antwoord

Klaas,
P(a+h) is de vergelijking van de raaklijn door het punt
(a,f(a))aan de grafiek van f(x).
Groetend,

kn
woensdag 9 februari 2005

©2001-2024 WisFaq