\require{AMSmath} Waar of vals Als X en Y onafhankelijk zijn en beide BERNOULLI(p) verdeeld, dan zijn X.Y en Min(X,Y) ook BERNOULLI verdeeld en onafhankelijk. Is deze stelling juist of fout? ( Kunt u mij hierbij helpen AUB?) NT Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 februari 2005 Antwoord P[X=0] = P[Y=0] = 1-p P[X=1] = P[Y=1] = p XY is Bernouilli-verdeeld met parameter p2, want P[XY=1] = P[X=1,Y=1] = P[X=1]P[Y=1] = p2 P[XY=0] = 1-P[XY=1] = 1-p2 Bedenk nu zelf dat Min(X,Y)=XY zodat die onmogelijk onafhankelijk kunnen zijn. cl maandag 7 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als X en Y onafhankelijk zijn en beide BERNOULLI(p) verdeeld, dan zijn X.Y en Min(X,Y) ook BERNOULLI verdeeld en onafhankelijk. Is deze stelling juist of fout? ( Kunt u mij hierbij helpen AUB?) NT Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 februari 2005
NT Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 februari 2005
P[X=0] = P[Y=0] = 1-p P[X=1] = P[Y=1] = p XY is Bernouilli-verdeeld met parameter p2, want P[XY=1] = P[X=1,Y=1] = P[X=1]P[Y=1] = p2 P[XY=0] = 1-P[XY=1] = 1-p2 Bedenk nu zelf dat Min(X,Y)=XY zodat die onmogelijk onafhankelijk kunnen zijn. cl maandag 7 februari 2005
cl maandag 7 februari 2005
©2001-2024 WisFaq