Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33268 

Re: Methode om vgl op te lossen

als ik de oplossing invoer in het gegeven schiet er eigenlijk geen oplossing over wan tangens(kp/2) levert toch oneindig op.Of heb ik het mis??Is het dit wat U bedoelt in uw benedentekst onder de oplossing?
Groeten,
Hendrik

hl
Ouder - woensdag 26 januari 2005

Antwoord

q = kp/2 met k een geheel getal, was de uitkomst. Dus q=0 of q=p/2 of q=p of q=3p/2. Andere gevallen moet je niet bekijken vermits toch geldt dat 0 = 2p.
1. De gevallen q=p/2 en q=3p/2 zijn inderdaad geen oplossing omdat de tangens daar niet is gedefinieerd, net zo min als de secans overigens.
2. Het geval q=p (dus de tangens is nul, de secans is -1) invullen levert 0-1-1=0, dus niet correct.
3. q=0 kan wel, want dan is de tangens nul en de secans 1, dus staat er 0+1-1=0.

Conclusie: q=0 is de enige oplossing (en natuurlijk 2kp ook voor elke gehele k)

Groeten,
Christophe.

Christophe
donderdag 27 januari 2005

©2001-2024 WisFaq