Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelling van Desargues

Ik snap het laatste gedeelte van het bewijs van de omgekeerde stelling van Desargues...

Stel P, Q, R zijn collineair. Zij O het snijpunt van BB' en CC'. We moeten nu laten zien, dat AA' ook door O gaat.
De driehoeken APA' en BQB' zijn puntperspectief met P als perspectiefpunt, immers de lijnen AB, PQ, A'B' gaan door P.
Volgens (deel 1 van) de stelling van Pascal zijn dan de snijpunten van AQ en BP (=A), AA' en BB' (=O) QA' en PB' (=A') collineair.
O ligt dus op AA'.. ¨

Volgens (deel 1 van ) de stelling van pascal.. ik snap dat niet.. ik zie niet wat ze doen... kunnen jullie mij verduidelijken wat daar wordt bedoeld??

Tin Ha
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 januari 2005

Antwoord

Je schrijft dat je het zinsdeel:
"Volgens (deel 1 van ) de stelling van Pascal..."
niet snapt.

Als er had gestaan:
"Volgens (het hierboven staande eerste deel van) de Stelling van Desargues..."
snap je het dan?
Want dat zou er moeten staan!!

De auteur van de website zal eea. wel wijzigen, denk ik, als hij dit antwoord leest .

Zie Stelling van Desargues

dk
dinsdag 25 januari 2005

 Re: Stelling van Desargues 

©2001-2024 WisFaq