Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix AB = BA

matrix A =

1 1 1
1 2 3
1 4 5

vind een matrix B, zodat AB = BA, het mag niet de 0 of de identity matrix zijn.

in het algemeen, hoe verkrijg je AB = BA.

arnout
Student universiteit - dinsdag 18 januari 2005

Antwoord

aI met a niet 0 of 1 is maar een flauw antwoord zeker?

Ik zie het probleem niet helemaal: stel desnoods een 3x3 matrix voorop en werk uit. Dat geeft 9 vergelijkingen in 9 onbekenden dus in principe exact oplosbaar. Als het goed is hou je nog 3 vrijheidsgraden over...

Collega kn komt met een handige tip als je enkel in een zo een matrix B geinteresseerd bent: een inverteerbare matrix en zijn inverse commuteren altijd...

cl
dinsdag 18 januari 2005

©2001-2025 WisFaq