Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Plotten in radialen

hooi ik had een vraagje, bij het sommen maken liep ik vast op het volgende vraagstuk:

gegeven is de functie f(x) =sin(x) met domein [-2p, 2p]. Plot de grafiek van f. kies Ymin=-2 en Ymax=2 (zorg voor de instellingen op radialen.

Mijn vraag was hoe kan ik deze functie plotten, wan k snap niet hoe ik een functie in radialen kan plotten en wat ik nu bij Y= moet invullen omde juiste grafiek geplot te krijgen...

ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden

doeii loes

loes
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 januari 2005

Antwoord

De instelling met radialen is nodig om een juiste weergave van de grafiek te krijgen.
q32673img1.gif
Hierboven staan enkele schermafdrukken, althans op de TI-83 (te lezen van links naar rechts).
Het zijn opvolgend de schermen:
{MODE}; zie de derde regel: Radian (dit is de instelling voor radialen)
{WINDOW}; met de gewenste waarden van Xmin, Xmax, Ymin, Ymax
{Y=}; met Y1=sin(X)
{GRAPH}; met de grafiek

Het zal nu wel lukken, denk ik.

dk
zondag 16 januari 2005

©2001-2024 WisFaq