\require{AMSmath} QR ontbinding De voorbeeldoefening is: bepaal de QR ontbinding van A= |1 1 0| |1 0 1| |0 1 1| oplossing: we stellen V1= |1 1 0|transpose, V2= |1 0 1| transpose V3= | 0 1 1 | transpose Dan E1 = |1| |0| |0| E2= |1/2| |-1/2| |1| E3= |-2/3| | 2/3| | 2/3| Dus (en hier volg ik niet meer) Q1 = 1/Ö2|1 1 0|transpose Q2 = 1/Ö6 |1 -1 2| transpose Q3 = 1/Ö3 |-1 1 1 | transpose Ik weet wel vanwaar de matrices komen. Maar ik kan niet vinden van waar de waarden 1/Ö2 1/Ö6 en 1/Ö3 komen. In de theorie hiervan staat: Qk = Ek / ||Ek||, k = 1,...,n Dus mijn probleem ligt bij het berekenen van ||Ek||.Ik weet niet hoe dit moet. Echt wel bedankt. Ook voor het antwoord op mijn vorige vraag, dat snap ik nu volledig. isabel Student universiteit België - maandag 10 januari 2005 Antwoord Isabelle, de kolommen van Q vormen een orthonormale basis, d.w.z. de lengte =1. Dus b.v. voor Q2: 12+(-1)2+22=6.Daarom delen door Ö6. Zo duidelijk? kn dinsdag 11 januari 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De voorbeeldoefening is: bepaal de QR ontbinding van A= |1 1 0| |1 0 1| |0 1 1| oplossing: we stellen V1= |1 1 0|transpose, V2= |1 0 1| transpose V3= | 0 1 1 | transpose Dan E1 = |1| |0| |0| E2= |1/2| |-1/2| |1| E3= |-2/3| | 2/3| | 2/3| Dus (en hier volg ik niet meer) Q1 = 1/Ö2|1 1 0|transpose Q2 = 1/Ö6 |1 -1 2| transpose Q3 = 1/Ö3 |-1 1 1 | transpose Ik weet wel vanwaar de matrices komen. Maar ik kan niet vinden van waar de waarden 1/Ö2 1/Ö6 en 1/Ö3 komen. In de theorie hiervan staat: Qk = Ek / ||Ek||, k = 1,...,n Dus mijn probleem ligt bij het berekenen van ||Ek||.Ik weet niet hoe dit moet. Echt wel bedankt. Ook voor het antwoord op mijn vorige vraag, dat snap ik nu volledig. isabel Student universiteit België - maandag 10 januari 2005
isabel Student universiteit België - maandag 10 januari 2005
Isabelle, de kolommen van Q vormen een orthonormale basis, d.w.z. de lengte =1. Dus b.v. voor Q2: 12+(-1)2+22=6.Daarom delen door Ö6. Zo duidelijk? kn dinsdag 11 januari 2005
kn dinsdag 11 januari 2005
©2001-2025 WisFaq