\require{AMSmath} Berekenen van log 2 Hoe kan ik met een rekenmachine, die alleen log10 kan berekenen een log 2 nemen??? Ik heb me er al suf over bedacht... Dimitr Student universiteit België - maandag 10 januari 2005 Antwoord Een rekenmachine kan normaal log(x) en ln(x) berekenen waarbij de eerste grondtal 10 heeft en de tweede grondtal e. Voor alle andere grondtallen moet je eerst omvormen tot één van deze twee nl: alog(x)=loga(x)= logb(x)/logb(a). Nu is je vraag wel heel onduidelijk: wat bedoel je met log 2? log(2) = log10(2) en kan je rechtstreeks berekenen, log2(x)=log10(x)/log10(2) Mvg, Els maandag 10 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik met een rekenmachine, die alleen log10 kan berekenen een log 2 nemen??? Ik heb me er al suf over bedacht... Dimitr Student universiteit België - maandag 10 januari 2005
Dimitr Student universiteit België - maandag 10 januari 2005
Een rekenmachine kan normaal log(x) en ln(x) berekenen waarbij de eerste grondtal 10 heeft en de tweede grondtal e. Voor alle andere grondtallen moet je eerst omvormen tot één van deze twee nl: alog(x)=loga(x)= logb(x)/logb(a). Nu is je vraag wel heel onduidelijk: wat bedoel je met log 2? log(2) = log10(2) en kan je rechtstreeks berekenen, log2(x)=log10(x)/log10(2) Mvg, Els maandag 10 januari 2005
Els maandag 10 januari 2005
©2001-2024 WisFaq