Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

80% betrouwbaarheidsinterval

Ik heb een probleem m/e bepaald deel v/e oefening.
Ik moet nl. een betrouwbaarheidsinterval van 80% zoeken.
Hoe dat moet weet ik, omdat voor andere oefeningen met 95 en 99% de s was opgegeven.

Op het internet vond ik het volgende:
[QUOTE]
For 80% confidence interval, you look for.
P{-cZc}=.80; equivalently P {Zc}=.80+.10=.90 so c must be 1.28.
[/QUOTE]

Mijn vraag is: waarom moet c 1.28 zijn?

Dank bij voorbaat,
Eric

Eric
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 7 januari 2005

Antwoord

Beste Eric,

Bij die andere oefeningen van 95% en 99% zal s waarschijnlijk respectievelijk 1.96 (2.0 voor 95.4%) en 2.6 zijn geweest.
Dit betekent bvb dat gemiddeld 99% van de uitslagen gelegen zullen zijn tussen m-2.6s en m+2.6s.

In tabellen kan je dit ook opzoeken voor andere percentages, en die 1.28 die je gevonden hebt hoort bij 80%
Gemiddeld zullen er bij een normale verdeling dus 80% van de uitslagen liggen in het interval (m-1.28s,m+1.28s).

mvg,
Tom

td
vrijdag 7 januari 2005

©2001-2024 WisFaq