\require{AMSmath} Schaalberekeningen De afstand in werkelijkheid tussen twee plaatsen bedraagt 320 km. Hoe groot zal deze afstand voorgesteld worden op een kaart met schaal 1/4.000.000 Tinne Student Hoger Onderwijs België - woensdag 5 januari 2005 Antwoord Je voert gewoon de deling 320/4.000.000 uit. De uitkomst staat dan in dezelfde eenheid als je beginlengte (hier dus km) Op een schaal van 1/4.000.000 staat 1 cm op de kaart tot 4.000.000 cm (of 40 km) in werkelijkheid. 320 km = 320.000 m = 32.000.000 cm 32.000.000/4.000.000 = 8 cm Op de kaart zal de afstand dus 8 cm zijn. mvg, Tom td woensdag 5 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De afstand in werkelijkheid tussen twee plaatsen bedraagt 320 km. Hoe groot zal deze afstand voorgesteld worden op een kaart met schaal 1/4.000.000 Tinne Student Hoger Onderwijs België - woensdag 5 januari 2005
Tinne Student Hoger Onderwijs België - woensdag 5 januari 2005
Je voert gewoon de deling 320/4.000.000 uit. De uitkomst staat dan in dezelfde eenheid als je beginlengte (hier dus km) Op een schaal van 1/4.000.000 staat 1 cm op de kaart tot 4.000.000 cm (of 40 km) in werkelijkheid. 320 km = 320.000 m = 32.000.000 cm 32.000.000/4.000.000 = 8 cm Op de kaart zal de afstand dus 8 cm zijn. mvg, Tom td woensdag 5 januari 2005
td woensdag 5 januari 2005
©2001-2024 WisFaq