Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische getallen van omwentelingshoeken in radialen

Beste lezer,
Ik heb een probleem met de volgende vraag op te lossen:
Vereenvoudig:
1+tan2a=.....?
Ö(sina-2)2
Alvast heel erg bedankt om deze vraag te beantwoorden.
Met vriendelijke groet,
Sebastien de Jong

Sebast
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 januari 2005

Antwoord

tana=sina/cosa dus tan2a=sin2a/cos2a

en 1 kun je schrijven als cos2a/cos2a

dus 1 + tan2a = cos2a/cos2a + sin2a/cos2a
= ...

groeten,
martijn

mg
maandag 3 januari 2005

©2001-2024 WisFaq