Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het primitiveren van een tan functie

Hey :),

Ik heb wat problemen bij het primitiveren van de volgende functie: h(u) = 2(tan(1-3u))2

Hoe pak ik dit aan?

Alvast dank.

Hans

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2005

Antwoord

Zoals je misschien weet geldt d/dxtan(x)=tan2(x)+1.
Dus
tan2(x)=-1+d/dxtan(x)
Een primitieve van tan2(x) is dus tan(x)-x.
Controleer maar door terugdifferentieren.
Nu nog wat gepruts om de rest goed te krijgen, maar dat laat ik aan jou over.

hk
maandag 3 januari 2005

©2001-2024 WisFaq