Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31944 

Re: Oefening ivm rijen

hoe weet je dat de rij stijgent is en toch steeds kleiner blijft dan 2?
b) hoe kome je daaraan dat un=Ö(2+un-1)?
c)mag je die waarde gewoon a noemen? want onder die ene wortel staan nog n aantal wortels met n keer een 2 onder?en de limiet van n tot oneindig van un als un=(Ö(2+a)) is dit niet gewoon opnieuw de wortel van 2+a?

mindy
Student universiteit België - zondag 2 januari 2005

Antwoord

a) schrijf maar eens een paar termen helemaal uit dan zie je wat er gebeurt.
b) ook dat kun je zien als je een paar termen opschrijft
U1=Ö2
U2=Ö(2+Ö2) = Ö(2+U1)
c) Lim Un-1 is uiteraard Lim Un mits deze bestaan Daarom mag dat dus...... Nu eerst zelf even diep gaan nadenken..

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 2 januari 2005

©2001-2025 WisFaq