\require{AMSmath} Min-teken bij natuurlijke logaritmen Ik heb het volgende probleem:ln(csc (x) - cot (x)) = - ln(csc (x) + cot (x))Ik heb dit in maple uitgerekend en dit klopt.wanneer ik handmatig de berekening doe, dan heb ik het volgende probleem:ln(csc (x) - cot (x)) = ln ( 1/(sin (x)) - cos (x)/(sin (x)))= ln ( (1-cos (x))/sin (x))volgens maple wordt dit dan= ln (sin (x)/(cos (x)+1))Maar ik begrijp niet waar dat min-teken naartoe is.Kan iemand hier een passende verklaring voor geven?Alvast bedankt Tom SM Student Hoger Onderwijs België - donderdag 30 december 2004 Antwoord Beste Tom, Ik zou het zo aanpakken. Groetjes, Davy. Davy donderdag 30 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb het volgende probleem:ln(csc (x) - cot (x)) = - ln(csc (x) + cot (x))Ik heb dit in maple uitgerekend en dit klopt.wanneer ik handmatig de berekening doe, dan heb ik het volgende probleem:ln(csc (x) - cot (x)) = ln ( 1/(sin (x)) - cos (x)/(sin (x)))= ln ( (1-cos (x))/sin (x))volgens maple wordt dit dan= ln (sin (x)/(cos (x)+1))Maar ik begrijp niet waar dat min-teken naartoe is.Kan iemand hier een passende verklaring voor geven?Alvast bedankt Tom SM Student Hoger Onderwijs België - donderdag 30 december 2004
Tom SM Student Hoger Onderwijs België - donderdag 30 december 2004
Beste Tom, Ik zou het zo aanpakken. Groetjes, Davy. Davy donderdag 30 december 2004
Davy donderdag 30 december 2004
©2001-2024 WisFaq