\require{AMSmath} Bewerkingsstap Hey zit met klein probleemje bij het leren van integratietechniek voor reductie van lineaire diff vgl. ik snap gewoon de stap niet erg goed, wat ze hier precies doen , dus hoe ze van 1 naar 2 gaan . 1 = e^((-2)*int(Dfi(x)/fi(x))*dx) 2 = 1/(fi(x))^2 die integraal in e maakt ook deel uit van de exponenten eh... weet iemand precies wat ze hier doen ? Alvast bedankt ! ben Student hbo - zaterdag 25 december 2004 Antwoord Ben, -2òf'(x)/f(x)dx=(-2)ln f(x)=ln f(x)^-2= =ln1/f(x)^2. Verder geldt de eigenschap dat e^ln a = a. Dit toepassen levert het resultaat. Duidelijk zo? kn zaterdag 25 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey zit met klein probleemje bij het leren van integratietechniek voor reductie van lineaire diff vgl. ik snap gewoon de stap niet erg goed, wat ze hier precies doen , dus hoe ze van 1 naar 2 gaan . 1 = e^((-2)*int(Dfi(x)/fi(x))*dx) 2 = 1/(fi(x))^2 die integraal in e maakt ook deel uit van de exponenten eh... weet iemand precies wat ze hier doen ? Alvast bedankt ! ben Student hbo - zaterdag 25 december 2004
ben Student hbo - zaterdag 25 december 2004
Ben, -2òf'(x)/f(x)dx=(-2)ln f(x)=ln f(x)^-2= =ln1/f(x)^2. Verder geldt de eigenschap dat e^ln a = a. Dit toepassen levert het resultaat. Duidelijk zo? kn zaterdag 25 december 2004
kn zaterdag 25 december 2004
©2001-2024 WisFaq