Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken kurtosos binomiale verdeling

\gamma2=(\muc4)/(\sigma4)

De kurtosis is het centraal moment van de 4de orde gedeeld door de standaardafwijking tot de 4de macht

met \muc4=\mu4-4·\mu·\mu3+6·\mu\mu2-3·\mu4

met \gamma2 de kurtosis, \mu de gemiddelde waarde en \sigma de standaardafwijking

Er is gegeven dat de kurtosis van de binomiale verdeling gelijk is aan 3 + (1-6·p·(1-p))/(n·p·(1-p)) met p de kans op succes in een enkelvoudig binomiaal experiment en \sigma=n·p·(1-p), doch slaag dit niet te berekenen, aan te tonen.

Kan u mij op goede weg zetten of de berekening eens uitvoeren aub ?

Alvast Hartelijk bedankt!
Mvg,

Tom D'
Student universiteit België - donderdag 16 december 2004

Antwoord

Tom,
De momentgenererende functie van b(n,p)is
m(t)=E(etX/)=\sumC(n,k)etk pk (1-p)n-k,k van 0 naar n \Rightarrowm(t)=(pet +1-p)n.Hieruit volgt:
m'(t)=E(XetX)=npet(pet+1-p)n-1\Rightarrow
m'(0)=E(X)=np.

m''(t)=E(X2etX)= ....
Op deze wijze kun je voortgaande de momenten uitrekenen.

kn
zondag 19 december 2004

©2001-2025 WisFaq