Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace transformatie

Beste meneer/mevrouw

Zouden jullie mij kunnen helpen met het stap voor stap oplossen van de volgende laplace transformatie?

n(t)=cos 2t· cosh 3t

Ik snap dat cos 2t= 2/(S2+4)
en cosh 3t = 3/(S2-9)

Met vriendelijke groeten

Niels

Niels
Student hbo - donderdag 16 december 2004

Antwoord

Niels,
omdat cosh t= (et+e-t)/2,kun je de Laplace getr.in twee integralen splitsen :
1/2 $\int{}$e^(3-s)t cos 2tdt+ 1/2$\int{}$e^-(s+3)t cos 2tdt,
beide integralen 2-maal partieel integreren levert het resultaat.De eerste integraal geeft, denk ik,op mijn gevoel
maar je moet het zelf narekenen,
2(s-3)/(1+4(s-3)2) voor s$>$3.

kn
donderdag 16 december 2004

©2001-2024 WisFaq