Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusoiden

fuctie is f(x)=sin x
interval f =[-4p,6p]

Aangezien alle toppen uitkomen op y=1 en er ontzettend veel toppen zijn heb ik een vraag hoe ik al die toppen gemakkelijk kan uitrekenen dus niet met de intersect knop op je rekenmachine.

pascal
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 december 2004

Antwoord

De sinusfunctie is een periodieke functie met een periode van 2p.
In het interval [0,2p] bereikt de functie 2 toppen, namelijk als x = p/2 en als x = 3p/2.

Trek van of tel bij deze x-waarden een willekeurig veelvoud van 2p en je vindt een nieuwe top.

q31341img1.gif

LL
dinsdag 14 december 2004

 Re: Sinusoiden 

©2001-2024 WisFaq