To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstukje

een draad van 760 m wordt rond een rechthoekige grasweide gelegd. hoe groot moet de lengte zijn om de grootste oppervlakte te berekenen ? en wat is die oppervlakte dan?

decort
3de graad ASO - dinsdag 14 december 2004

Antwoord

Cyntia,
noem de zijden a en b.
Dan is 2a+2b=760Þa+b =380Þb=380-a:
O=a*b=a(380-a)=380a-a2,hiervan het max.berekenen.
kun je dat zelf? max. voor a=190.

kn
dinsdag 14 december 2004

©2001-2025 WisFaq