Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kleinste gemeenschappelijke noemer van een getallenrij

Bestaat er een manier om gewoon uit te kunnen rekenen welke de kleinste gemeenschappelijke noemer is van een getallenrij?
VB: de getallen 45 20 32 50
normaal doe ik dat op het zicht en kijk na of dit klopt.

Koen V
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 9 december 2004

Antwoord

Ik neem aan dat je de grootste gemeenschappelijke noemer wilt hebben....

Ontbinden in priemfactoren:

45=32·5
20=22·5
32=25
50=2·52

Conclusie: er zijn geen gemeenschappelijke factoren...

WvR
donderdag 9 december 2004

©2001-2024 WisFaq