Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace getransformeerd van cos²

Ik heb als opgave de Laplace getransformeerde te zoeken.
Geg: f(t)=t.cos2t
Nu is een eigenschap van Laplace. t.f(t)=F(s-a) Dus een translatie in het s-gebied.
Dus blijft cos2t nog over. Nu deze krijg ik dus niet echt goed opgelost. Iemand een tip?

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

rekenkundig ingewikkeld: convolutie in het frequentiedomein
rekenkundig eenvoudig: sin2(t) = [1/2][1-cos(2t)]

cl
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq