Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Booglengte

In mijn wiskundeboek staat deze vraag:
De functie f(x)= 2x, met de punten A en B xA=0 en xB=5 bereken de booglengte.
De afgeleide berekenen kan ik maar het invoeren gaat mis.
Hoe bereken ik dit met behulp van de TI-83 ?
Hoe voer ik dit in, want ik heb pas net deze rekemachine en Ik snap er niets van.

Rosema
Cursist vavo - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

De afgeleide functie is f'(x) = 2x.ln2 en hierin kun je ln2 eventueel alvast benaderen, want het eindresultaat is ook maar een benadering.
Voer nu in het Y-scherm van je machineÖ[ 1 + (2x.ln2)2] in en gebruik daarna optie 7 van het Calcmenu om de integraal te laten berekenen.
Het kan allemaal wat mooier en overzichtelijker met de Vars-knop, maar gezien je laatste opmerking laat ik dat maar buiten beschouwing.

MBL
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq