Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeksen

Wisfaq

Kunt U mij vertellen of ik de volgende somreeksen goed heb berekend?

* bereken å van k=0 tot n (n boven k)
Met behulp van het binomium van Newton bekom ik 2^n. Klopt dit?

* bereken å van k=0 tot n k(n boven k)
Nu bekom ik (1+lne)^n. Is dat goed?

Thanx
Liefs Fleur

Fleur
Student hbo - zondag 5 december 2004

Antwoord

Fleur,
er geldt:(a+b)^n=åvank=0 totn C(n,k)a^k*b^n-k met
C(n,k)=n boven k:neem a=b=1.
Dit is het binomium van Newton.
Dus de som is 2^n.
Het tweede antwoord is dus fout.

kn
zondag 5 december 2004

 Re: Reeksen 

©2001-2025 WisFaq