Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal zonder rekenmachine (goniometrie)

sin(3 3/4pi) = ...
sin (+1/3pi) = ...
ik snap er nix van en mn boek geeft ook weinig uitleg. thnx alvast

andre
Student hbo - woensdag 1 december 2004

Antwoord

Beste André,

Uw eerst opgave moet kennelijk sin(3/4p) zijn. Dit komt neer als men p=180° neemt dan ziet men op de eenheidscirkel, waar men zich bevindt. Dus 3*180/4=135°
Deze hoek heeft dezelfde waarde als deze van 45°. Het lijnstuk is in het tweede kwadrant even lang als in het eerste (teken cirkel en teken een hoek van 30° en trek dan een evenwijdige met de x-as tot deze de cirkel snijdt in het tweede kwadrant). Dan kom je op 135° uit. De lijnstukjes evenwijdig met de y-as zijn even lang(verbinding maken tussen 45° en 135° en dan het lijnstukje evenwuijdig met de y- as bezien). Om nu een vlugge berekening te kennen van alle waarden in het eerste kwadrant maak je een tabel als volgt:



Groeten van Hendrik

Zie ook: Wat is de sinusfunctie?

hl
woensdag 1 december 2004

©2001-2024 WisFaq