Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplacetransformatie

ik ben op zoek naar de inverse laplacegetransformeerde van volgende functie: 3 / (s2 + 4s +13) door middel van partiële breuksplitsing het antwoord is: e^-2t * sin3t

benny
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 november 2004

Antwoord

Benny,
breuksplitsing is hir niet mogelijk want
s2+4s+13=(s+2)2+9 en deze heeft complexe wortels.Je moet een aantal standaard Laplacegetr.kennen om de oplossing te vinden.
Zo is L(e^at)=1/(s-a).dus wanneer je e^-2t in de integrand
toevoegd wordt de uitkomst 3/(s2+9),en de
L(sinkt)=k/(s2+k2).Daarom sin3t toevoegen.
Hopelijk is het zo duidelijk.

kn
woensdag 1 december 2004

©2001-2024 WisFaq