Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Welke stellingen zijn juist (determinanten)

Duid de juiste uitspra(a)k(en) aan
$\to$ een determinant verandert niet als 2 kolommen worden verwisseld
$\to$ men mag een factor die in alle elementen van een rij/kolom staat voor de determinant brengen
$\to$ de determinant van een orthogonale matrix is steeds 1
$\to$ Det(A B) = Det(A) Det(B)
$\to$ Det( l A) = l Det(A)
$\to$ een matrix heet regulier als zijn determinantwaarde nul is

Tom
Student Hoger Onderwijs België - maandag 29 november 2004

Antwoord

® een determinant verandert niet als 2 kolommen worden verwisseld
Onjuist (determinant wordt tegengesteld)

® men mag een factor die in alle elementen van een rij/kolom staat voor de determinant brengen
Juist

® de determinant van een orthogonale matrix is steeds 1
twijfel ik over..... kan wellicht ook -1 zijn.

® Det(A B) = Det(A) Det(B)
Juist

® Det( l A) = l Det(A)
Geen idee, weet niet wat je met die l bedoelt. Als l een scalair (vermenigvuldiging) weergeeft klopt het niet.

® een matrix heet regulier als zijn determinantwaarde nul is
Onjuist...... dan heet de matrix singulier

Tja, het waarom hiervan kun je best zelf uitzoeken. Vandaar alleen de antwoorden. Kijk zelf even waarom die antwoorden zo moeten zijn.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 29 november 2004

©2001-2024 WisFaq