\require{AMSmath} U(N)= (N+1)/N Hallo,ik heb een probleem met een wiskundeopgave en hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.Gegeven is dat U(N)= (N+1)/NJe moet laten zien dat voor alle N1 geldt:U(N)-U(N-1)= - 1/(N(N-1))Alvast bedankt voor de moeite Maikel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 november 2004 Antwoord u(n)-u(n-1)=(n+1)/n-n/(n-1)=(n-1)(n+1)/(n(n-1))-n2/(n(n-1)) (breuken gelijknamig maken)=(n2-1)/(n(n-1))-n2/(n(n-1))=(n2-1-n2)/(n(n-1))=-1/(n(n-1)) hk maandag 29 november 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,ik heb een probleem met een wiskundeopgave en hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.Gegeven is dat U(N)= (N+1)/NJe moet laten zien dat voor alle N1 geldt:U(N)-U(N-1)= - 1/(N(N-1))Alvast bedankt voor de moeite Maikel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 november 2004
Maikel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 november 2004
u(n)-u(n-1)=(n+1)/n-n/(n-1)=(n-1)(n+1)/(n(n-1))-n2/(n(n-1)) (breuken gelijknamig maken)=(n2-1)/(n(n-1))-n2/(n(n-1))=(n2-1-n2)/(n(n-1))=-1/(n(n-1)) hk maandag 29 november 2004
hk maandag 29 november 2004
©2001-2025 WisFaq