Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen

Ik heb moeite de volgende vergelijking te vereenvoudigen: y=2x(3x3-1)+(x2+4)9x2

Ik zie namelijk niet direct het verband hierin.

Alsvast bedankt.

Rico

richar
Student hbo - vrijdag 19 november 2004

Antwoord

Het is onduidelijk wat je precies wilt, dus voorlopig werken we het eerst maar eens gewoon uit.
Je krijgt y = 6x4 - 2x + 9x4 + 36x2 ofwel y = 15x4 + 36x2 - 2x.
Maar.......... wat nu??

MBL
vrijdag 19 november 2004

©2001-2024 WisFaq