Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking oplossen

de volgende oefening stond in onze cursus. na vijf keer zelf proberen kom ik er nog steeds niet uit, dus kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik de volgende vergelijking oplos?
x''-x'-2x=3e2t x(0)=0 en x'(0)=-2

alvast bedankt!

P van
Student universiteit België - maandag 15 november 2004

Antwoord

homogene vgl:x''-x'-2x=0.
probeer x(t)=e^kt.Dit geeft:k^2-k-2=0,(k-2)(k+1)=0.
Alg.opl.x(t)=ae^2t+be^-t van de hom.vgl.

part.opl.probeer x(t)=kte^2t, levert k=1.

kn
maandag 15 november 2004

©2001-2025 WisFaq