\require{AMSmath} Som van rijen 1^2 + 2^2 + 3^2 + 4^2 + ... + n^2 = n(n+1)(2n+1)/6 1^3 + 2^3 + 3^3 + 4^3 + ... + n^3 = (n(n+1)/2)^2 1^4 + 2^4 + 3^4 + 4^4 + ... + n^4=n(n+1)(2*n+1)(3*n^2+3*n-1)/30 is er een "gesloten" vorm, om sum(i**k,i=1..k) uit te rekenen (met k geheel)? alvast bedankt MD Student universiteit België - zondag 14 november 2004 Antwoord Je bent op zoek naar http://mathworld.wolfram.com/FaulhabersFormula.html In die formule komen de Bernouilli-getallen voor maar die zijn niet meteen expliciet te bepalen (al zijn er altijd eindige algoritmen die je de precieze waarde geven) cl zondag 14 november 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1^2 + 2^2 + 3^2 + 4^2 + ... + n^2 = n(n+1)(2n+1)/6 1^3 + 2^3 + 3^3 + 4^3 + ... + n^3 = (n(n+1)/2)^2 1^4 + 2^4 + 3^4 + 4^4 + ... + n^4=n(n+1)(2*n+1)(3*n^2+3*n-1)/30 is er een "gesloten" vorm, om sum(i**k,i=1..k) uit te rekenen (met k geheel)? alvast bedankt MD Student universiteit België - zondag 14 november 2004
MD Student universiteit België - zondag 14 november 2004
Je bent op zoek naar http://mathworld.wolfram.com/FaulhabersFormula.html In die formule komen de Bernouilli-getallen voor maar die zijn niet meteen expliciet te bepalen (al zijn er altijd eindige algoritmen die je de precieze waarde geven) cl zondag 14 november 2004
cl zondag 14 november 2004
©2001-2025 WisFaq