Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace transformatie

Hallo

Kunnen jullie mij helpen met het stap voor stap oplossen van deze laplace transformatie?
Hij zal vast heel makkelijk zijn maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken.

f(t)={2 voor 0$<$ t $<$ 3
{0 elders

Deze signalen moet je door laplace transformatie transformeren naar het s-domein.

Niels
Student hbo - donderdag 11 november 2004

Antwoord

Niels,
L(s)=$\int{}$e^-stf(t)dt,grenzen van t=0 naar t=$\infty$.
f(t)invullen geeft
2$\int{}$e^-stdt met grenzen t=0 en t=3.
Dit geeft:2/s(1-e-3s).

kn
donderdag 11 november 2004

©2001-2024 WisFaq