Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maple: vergelijking omvormen

Hoe kan ik een vergelijking van de vorm ...+...+...=...+... omvormen in Maple tot iets van de vorm ...+...+...=0

svn
Student universiteit België - zondag 31 oktober 2004

Antwoord

Bedoel je iets als het onderstaande?
p := 2*x^2 + 5*x + 8:
q := 3*x^2 - 6*x + 6:
v1 := (p=q);
v1 := 2 x2 + 5 x + 8 = 3 x2 - 6 x + 6
v2 := (p-q)=0;
v2 := -x2 + 11 x + 2 = 0

En de functies lhs (left hand side) en rhs (right hand side) zijn hierbij ook wel handig...
lhs(v1);
2 x2 + 5 x + 8
rhs(v1);
3 x2 - 6 x + 6
zodat
v3 := lhs(v1)-rhs(v1) = 0;
v3 := -x2 + 11 x + 2 = 0

dk
zondag 31 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq