\require{AMSmath} Integreren floor(x) Beste,Ik heb al veel websites en formularia bekeken maar ik vind het antwoord op mijn vraag niet.Ik wil volgende integraal berekenen:òfloor(x)dx berekenen van van 4 tot 10volgens mij is dit dezelfde als òxdx van 4 tot 10 en dus 42maar met mijn rekenmachine komt dit anders uit namelijk: 39kunt u mij helpen en zeggen waar ik de mist in ga?dank uWim Wim De Student Hoger Onderwijs België - zondag 31 oktober 2004 Antwoord Zie het plaatje hieronder:De groene grafiek is die van floor(x), de rode grafiek die van x op het interval [4,10]Groen:Even hokjes tellen:4+5+6+7+8+9=13+13=13=39Rood:dan komt er nog 6 keer een half hokje bij! hk zondag 31 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik heb al veel websites en formularia bekeken maar ik vind het antwoord op mijn vraag niet.Ik wil volgende integraal berekenen:òfloor(x)dx berekenen van van 4 tot 10volgens mij is dit dezelfde als òxdx van 4 tot 10 en dus 42maar met mijn rekenmachine komt dit anders uit namelijk: 39kunt u mij helpen en zeggen waar ik de mist in ga?dank uWim Wim De Student Hoger Onderwijs België - zondag 31 oktober 2004
Wim De Student Hoger Onderwijs België - zondag 31 oktober 2004
Zie het plaatje hieronder:De groene grafiek is die van floor(x), de rode grafiek die van x op het interval [4,10]Groen:Even hokjes tellen:4+5+6+7+8+9=13+13=13=39Rood:dan komt er nog 6 keer een half hokje bij! hk zondag 31 oktober 2004
hk zondag 31 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq