Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De groei van een bacteriepopulatie

Ik heb een vraag waar ik niet uitkom
Namelijk
De groei van een bacteriepopulatie wordt beschreven door p'(t)=2p(t)-k(p(t))2, t in dagen. Op t=0 p=5
1 bepaal p(t)
2 bereken k

Roel
Student hbo - woensdag 27 oktober 2004

Antwoord

De gegeven vergelijking is scheidbaar

dp/dt = 2p-kp2
dp/(2p-kp2) = dt

Integreer het linkerlid nu van p=5 tot p=p(T) en het linkerlid van t=0 tot t=T en los de bekomen gelijkheid op naar p(T).

Voor de waarde van k heb je hoe dan ook extra gegevens nodig...

cl
woensdag 27 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq